Loopbaan, mobiliteit en arbeidsmarkt

Aan de hand van actuele dwingende externe omstandigheden staan vele organisaties voor  herstructurerings – en saneringsmaatregelen   waarbij, zonder alternatief, men genoodzaakt is om stappen te ondernemen op het gebied van mobiliteit en afvloeiing van personeel. Tijdig en passend anticiperen op de fricties is het best denkbare te doen en, voor het voortbestaan en positie behoud van de organisatie, van vitale betekenis!

FRICTIES

Organisaties worden direct geraakt en altijd beïnvloed door onverwachte interne en externe gebeurtenissen. Niet alle organisatie beschikken over het vermogen om tijdig en passend te reageren op deze fricties. Alle actuele veranderingen in een dwingende omgeving en presteren onder grote druk zijn vergelijkbaar.

Adsom ondersteunt organisaties in de publieke sector, de industrie en zakelijke dienstverlening om medewerkers, die hun baan verliezen of het risico lopen straks geen onderdeel van de organisatie meer te kunnen blijven uitmaken, te helpen bij hun zoektocht naar een nieuwe functie elders die tot voldoening strekt.

Daarbij houdt Adsom zich ondermeer bezig met:

  • personele afvloeiings-vraagstukken met behoud van voldoende DNA
  • overleg met Arbo arts en OR
  • de intake en uitvoering van individuele loopbaanbegeleiding
  • de opbouw van een passend netwerk met uitzicht op externe vacatures
  • het geven van gerichte workshops voor het versterken van competenties en gewenste vaardigheden
  • talentsearch en vacaturebeheer

LOOPBAAN en MOBILITEIT

Sinds 1985 onderzoeken wij met bestuurders en directeuren, topambtenaren en managers naar de beste voorwaarden om medewerkers te faciliteren in hun loopbaan. Onze loopbaancoaches beschikken over beproefde methodieken om carrières op een passende wijze in beweging te houden. In persoonlijke sessies en workshops wordt gewerkt aan gewenste competenties. Met een hoge succesratio faciliteren we benoemingen elders met een duurzaam karakter.

MOBILITEIT  en ARBEIDSMARKT

Adsom helpt organisaties met concrete mobiliteitsoplossingen. Veel actuele gebeurtenissen brengen nieuwe kansen en uitdagingen. Adsom heeft verschillende en passende instrumenten beschikbaar zoals organisatiescan voor onderzoek, interim voor tijdelijke expertise op maat, loopbaanadvies en outplacement. Instrumentatie voor controlling en het monitoren op resultaten van een mobiliteitscentrum.

UA-39505741-1