Voornemens en schone schijn!?

Wie als manager eigenaar is van  de verantwoordelijkheid  in 2013 werkgelegenheid te behouden en aandeelhouders te belonen voor de risico’s van hun investeringen zal bij de aanzet van het nieuwe jaar naast de champagne en oliebollen het niet alleen bij goede voornemens kunnen laten.

Ons gedrag wordt door psychologen in twee soorten verdeeld – bewust gepland en onbewust automatisch gedrag. Het onbewust automatisch gedrag bepaalt het grootste deel van de resultaten, wel 95 %. Het zal daarom niemand verbazen waarom voornemens, beloften en plannen zo snel verdampen. Herhaling van eerder getoond gedrag ligt in het verschiet en  zijn we onder gewijzigde externe en dwingende omstandigheden niet of onvoldoende  voorbereid op fricties. Problemen los je niet op met een denkwijze waardoor ze zijn ontstaan.

Het aantal faillissementen is in 2012 gestegen tot 11 %. Maandelijks kwamen er  gemiddeld 10.000 werklozen bij. Alleen al in de bouw  is het aantal ww- uitkeringen in een jaar tijd met 72 procent gestegen. De werkeloosheid in de eurozone kwam uit op ruim 11 procent.

Orde op zaken.

===========

In januari komen in Zwitserland wederom 2.500  wereldleiders, topmanagers en bankiers bijeen om te netwerken, scenario’s en maatregelen  te bespreken, initiatieven te nemen om de recessie te bestrijden en werkgelegenheid te helpen bevorderen.
In America is het vertrouwen in Obama 2 uitgesproken.

In Europa is Minister Dijstelbloem benoemd en claimen wij uiteraard het Nederlands belang. Dankzij de lage rente van de ECB is er genoeg geld in de markt voor kredietverstrekking, de perceptie van kredietrisico’s is natuurlijk wat veranderd en de basisrente zal gaan stijgen want  banken hebben vaak meer geld in een bedrijf dan de ondernemer en is het de bedoeling dat die lening terugkomt.

Wat gaat u doen ?

Uw bewust gepland gedrag is dus gedrag dat we van tevoren overwegen en voor 2013 in ons hoofd hebben. Graag zijn wij uw gesprekspartner als het gaat om orde op zaken te stellen en schone schijn om te zetten in een vaste koers en deze succesvol te helpen  ontwikkelen.

 

UA-39505741-1