Eigenaarschap, samenwerken en synergie bereiken

Vele organisaties onderschatten impact van effectief teamwerk en doen veelal onvoldoende inspanningen om teamwerk te bevorderen.

Succesvolle organisaties nochtans drijven niet alleen op individueel maar vooral op het collectief talent en cohesie, op teams binnen een juiste setting met een hoog prestatieniveau.

Adsom wijst op inspanningen die gedaan moeten worden om die juiste te creëren, de teamgeest te verbeteren, waarbij vervolgens specifiek aandacht moet worden besteed aan de individuele vaardigheden van de teamleden en leiders, ontwikkeling door oefening gericht op verbetering in het samenwerken t.b.v synergetische resultaten.

Veelal laat een organisatie nog veel liggen om medewerkers te stimuleren ideeën te communiceren, verantwoordelijkheid te delen, andere teamleden te vertrouwen en trainen op verbeterde samenwerking.

Managers en medewerkers zelf hebben hierin de verantwoordelijkheid zichzelf en het team te ontwikkelen gericht op betere performance. Ontwikkeling  gericht op effectiviteit door herhaaldelijke training , oefening en evaluatie leiden daarbij tot de gewenste progressie. 

UA-39505741-1