Praktische Coaching gericht op output leidt al binnen afzienbare termijn tot gemotiveerdere medewerkers en vergroot productiviteit

Coaching on the job vergroot productiviteit en “engagement” van betrokkene!

De productiviteit van de werknemers wordt door meer dan alleen karaktereigenschappen bepaald. Veel externe marktfactoren, maar ook interne factoren spelen een rol. Iedere werkgever of recruiter zoekt naar ‘goede werknemers’. Gelijk hebben ze, iedereen wil de beste werknemers binnen een organisatie hebben. Maar ‘goede werknemers’ moeten wel gemotiveerd worden, gemotiveerd personeel is betrokken personeel en is goed personeel.

Dat blijkt uit onderzoek van de Franse Universite Francois Rabelaisis. Ook bleek de werkgever of leidinggevende voor maar liefst  een kwart verantwoordelijk is voor de productiviteit. Een gebrek aan autonomie was het grootste probleem wat werd ervaren. Hoe strenger de leidinggevende, hoe minder productief een werknemer is. Ook gebrek aan respect van de leidinggevende werkt contraproductief.

Ontwikkeling in functie en kwaliteiten
Het streven naar ontwikkelingsmogelijkheden is een zeer belangrijke voorwaarde voor individuele prestaties en team performances. Geen vooruitzicht op ontwikkelingskansen en doorgroeimogelijkheden (zowel binnen de functie als naar andere functies) is de belangrijke reden dat werknemers op zoek gaan naar een andere baan. waarbij de werkgever het risico op verlies van het organisatie DNA loopt.

Loopbaanbegeleiding
Loopbaanbegeleiding en coaching van de werknemers zou dus prioriteit moeten hebben bij elke organisatie. Tijd stoppen in de werknemers, zelfreflectie en ontwikkeling van kennis en vaardigheden zijn oplossingen voor deze problemen. Uit onderzoek blijkt dat het resultaat hiervan zichtbaar is binnen afzienbare termijn. Werknemers zijn vrolijker, zitten beter in hun vel en zijn dus productiever.

Meer weten over maatwerk coaching & ontwikkelingsprogramma’s? Neem contact op en laat u informeren hoe u uw medewerkers tot betere prestaties laat komen.

Tags:

UA-39505741-1