Werkgevers wachten met ontslag. Na 1 januari is het vaak goedkoper! Werknemers dienen juist nu in actie te komen indien er vooruitzichten op ontslag zijn!!

De aanstaande veranderingen in de wet (waaronder transitie vergoedingen e.d.) hebben zowel voor werkgever als voor werknemer impact. Afhankelijk vanuit welk perspectief, het is tijd om in regie te komen, een actie aan te gaan of juist niet!

Dat de verschillen in transitievergoeding tussen nu en 2020 hard kunnen oplopen en hebben impact voor werkgever als werknemer is zeker.

Zo worden door een stapeling van maatregelen die ingaan of juist aflopen transitievergoedingen over de hele linie lager.Specifiek voor 50-plussers geldt daarbovenop dat een uitzonderingsregeling op een eerdere wet Werk & Zekerheid op dezelfde datum juist afloopt.

Wij verwachten dat er begin 2020 een flink aantal ontslagprocedures gestart worden en vooral bij oudere werknemers die er langere tijd zitten, wordt nu vooralsnog ontslag uitgesteld tot begin 2020!

Wie heeft en wie neemt regie?? Immers rest ons “slechts” 55 effectieve werkdagen om ons voor te bereiden op 2020 als het gaat om dit thema!!!!

Werkgever of werknemer, laat je informeren en neem contact op voor informatief gesprek

UA-39505741-1