VEERKRACHT EN WENDBAARHEID

Beleid ontwikkelen en koers bepalen in extreme omstandigheden is een van de lastigste taken voor elke manager. Vooral in onzekere situaties met weinig betrouwbare informatie komt het primair aan op vertrouwen in de persoon van de manager, niet om de functie die men heeft; in crisistijd telt eigenlijk je rang niet meer. Hoe werkt dit ?

Om  vertrouwen te verdienen zijn competenties veruit de belangrijkste factor. Wie denkt dat vertrouwen draait om werken aan goede onderlinge relaties is wel empathisch maar een medewerker vraagt zich in crisistijd eerst af of de manager geschikt is om de groep door  de crisis heen te helpen. Ervaring leert dat managers die het goed doen onder extreme omstandigheden een aantal gemeenschappelijke eigenschappen hebben.

DE BESTE VERSIE VAN JEZELF.

1.Ze staan zelf regelmatig met de poten in de modder, zijn standvastig en weten waar het echt om gaat doordat ze oprecht van hun werk houden.

2.Leergierig.Alles wat nuttig kan zijn  voor de toekomst van het bedrijf heeft hun aandacht.

3.Ze zijn heel stabiel  en evenwichtig, nemen net zoveel risico’s als hun medewerkers. Als een plan mislukt voelen zij dat ook.

4.Ze investeren  voortdurend in hun competenties, in onderling vertrouwen en loyaliteit.

Veerkracht en wendbaarheid  wordt direct waargenomen door de omgeving en er is grote kans dat houding en gedrag door volgers wordt overgenomen.

Gedrag toont dus meer dan duizend woorden. Wat kunt u hiermee?

ZELFREFLECTIE

Wie als manager zijn invloed wil versterken moet goed worden in zelfreflectie en gaan oefenen. Bij kritisch kijken naar jezelf en je gedrag hoort minder eigendunk. Ook vertragen, oordeel uitstellen om scherper te zien. Wie leert vertragen kan ook versnellen maar dat gaat moeilijk zonder reflectie. Wie goed wil reflecteren  heeft  hulp nodig.

Adsom organiseert workshops met veel zelfreflectie  en impact gericht op vertragen en om te kunnen versnellen en te veranderen. Daar zit de kern voor meer veerkracht en wendbaarheid van de organisatie.

Interesse? Neem vrijblijvend contact op en laat u informeren over individuele trajecten en workshops.

UA-39505741-1