Sollicitaties en afwijzingen: hoezo sector ervaring!??

Screen shot 2013-10-28 at 4.17.14 PM

Gezonde werk toekomst regel je zelf

De Manager van het Britse MODE merk Burberry, Angela Ahrendts (53), gaat in de lente van 2014 aan de slag bij het TECHNOLOGIE bedrijf Apple uit Californië.  Deze manager, sinds 2006 leidend bij Burberry, zal bij Apple aan het hoofd staan van de winkels en de onlineverkoop. Ahrendts deed haar ervaring vooral op in de modesector.

Wederom een voorbeeld dat sectorervaring, een veel gehanteerd criterium tijdens sollicitatie procedures, helemaal niet zo zwaarwegend behoeft te zijn, laat staan een argument voor een afwijzing!! En zo zijn er vele standaard afwijsredenen die men opvoert terwijl juist U vindt dat U de geschikte persoon bent voor de betreffende functie.

Krijg inzicht in het proces en werkwijze van recruiters…leer de regie houden over dit proces …leer hoe weerstanden en generalistische argumenten te weerleggen… container begrippen als “leeftijd, sector ervaring, andere passen beter in de functie, opleiding etc.etc”.. die vaak gebruik worden bij procedures om mensen af te wijzen maar inhoudelijk niet stand houden.

Met een gedegen voorbereiding op de gehele procedure, van vooronderzoek via brief tot eind gesprek, kunnen vrijwel alle harde en veelal generalistische te verwachten argumenten die recruiters hanteren om af te wijzen, op voorhand omzeild dan wel weerlegd worden. Anticiperen en regie houden…u weet toch wat u kunt verwachten!? Zeker indien u in staat bent om uw loonsom rendement uit te leggen! Meer weten, neem contact op met Adsom of neem deel aan de training en/of workshops.

Screen shot 2013-10-28 at 4.18.15 PM

UA-39505741-1