Leiderschap: Arrogantie, hoge bonussen of zonnekoningsgedrag worden niet getolereerd

Nederland is ambivalent over leiderschap. Het is voor leiders soms lastig om zich de juiste rol en bijbehorende statuskenmerken eigen te maken. Aan de ene kant willen we dat leiders het voortouw nemen, daadkracht tonen en voor de troepen uitlopen. We klagen over leiders in de politiek en in organisaties met te weinig visie en daadkracht. Tegelijkertijd moeten leiders democratisch zijn, empathie tonen en zichzelf vooral niet teveel op de borst kloppen. Arrogantie, hoge bonussen of zonnekoningsgedrag worden niet getolereerd. Met deze ambivalente opdracht is het geen wonder dat we zoveel leiderschapstrainingen, coaches en boeken over leiderschap kennen.

Inzicht

De wereld verandert en organisaties veranderen mee. We hebben de neiging onze gelijkheid meer te benadrukken dan het hiërarchische verschil, toch is er macht, status en leiderschap. Kennis over groepsprocessen is onmisbaar om tot cultuurverandering te komen of een sterke organisatiecultuur te bestendigen. Een werkelijke verandering is een collectieve, waarbij grondige kennis van gedragspatronen cruciaal zijn. Adsom neemt de dynamiek tussen twee werelden als uitgangspunt. Zo is er de wereld van het management en de werkvloer, van training en het dagelijks werk.

Leiderschap

Je wilt jouw impact als leider vergroten want je kent het gevoel dat je niet altijd uit je team of uit de organisatie het beste haalt. Kritieke succesfactoren zijn je zelfbewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je de taal en grammatica van het fenomeen cultuur  begrijpt, is organiseren geen taai en onwrikbaar  vraagstuk meer.

Bij Adsom krijg je diepgaand inzicht in de overtuigingen en aannames die jouw effectiviteit beperken. Vervolgens leer je die gewoontepatronen doorbreken Samen met  je coach zet je een koers uit om je gedrag te veranderen naar persoonlijk meesterschap. Je start met een helder begrip van jouw  prioriteiten en eindigt met duurzame groei als leider.

Interesse en meer weten over Persoonlijk Leiderschap? Bel voor een afspraak.

UA-39505741-1