VERANDERING

Een op vijf werknemers wisselt van baan binnen een jaar, zegt het UWV. Er is onrust. Maar hoe weet je of het tijd is om iets nieuws te gaan doen ? Wanneer stop je of ga je op zoek naar iets beters ?

Stoppen is niet makkelijk en niet populair. We hebben  een natuurlijke neiging tot consistentie in ons denken en handelen. En doorzetten wordt  sociaal doorgaans meer gewaardeerd dan opgeven. Stoppen met iets waar je tijd en energie in hebt gestopt – een baan of een taak, verantwoordelijkheid of project- stellen we daarom  vaak lang uit. Hulp bij het nemen van slimme stopbeslissingen en ondersteuning bij transitie, een nieuwe baan, is welkom.

Hieraan valt te denken bij het actuele vertrek van Van Nistelrooij bij PSV waar de leiding compleet werd verrast en topman Edwin van der Sar, bij AFC Ajax. die in  gesprek met NRC zegt ‘opgebrand’  te zijn.

VOLHOUDEN, DOORZETTEN

Hoe zit dat ? Volgens hoogleraar Spicer circuleren er allerlei irrationele gedachten over doorzetten en stoppen. Zo is het geloof dat volhouden en doorzetten tot succes leidt onterecht. Zijn  recente  meta-analyse over vasthoudendheid toont een zwakke relatie met prestaties. Met doorbijten bij tegenslag en tegenzin ga je betere kansen missen. Medisch onderzoek laat zien dat doorwerken aan doelen die feitelijk onhaalbaar zijn, kunnen leiden tot chronische stress, hoge bloeddruk en depressiviteit.

ONTWIKKELING

Werk-keuze dilemma’s

In de praktijk van Adsom ontmoeten we geen geboren leiders. Succesvolle managers en bestuurders hebben wel een drive tot ontwikkeling en begrijpen dit heel goed . Ze blijven nieuwsgierig, willen reflecteren op zichzelf en leren van en met anderen.

Daarom bieden wij  onderzoek aan waarbij op grond van kennis, competenties en interesses, een  koersplan  wordt uitgezet voor persoonlijke en professionele  ontwikkeling. In het kader van een leven lang leren geldt dit ook voor aankomende bestuurders, toezichthouders en commissarissen voor de private en publieke sector van morgen.

Vragen over verandering, dilemma’s, een nieuwe koers?  Neem vrijblijvend contact op voor een oriënterend gesprek en advies.

UA-39505741-1