Functionele weerbaarheid en effectiviteit!

In alle omgevingen, sectoren en organisaties hebben professionals, ongeacht het opleidingsniveau en functie, te maken “spanning”. De oorzaak hiervan is velerlei.
Met name in de dagelijkse performances, het dagelijkse werk, het presteren, kunnen er situaties ontstaan die, in de beleving van het individu, “spanning”oplevert. Dit kan ook leiden tot fysieke klachten die dan weer impact hebben op onze prestaties.

Verwachtingen, doelen, interacties, vragen, opmerkingen, kritiek etc. kunnen ook als toenemende druk, vervelend,  intimiderend en soms zelfs vernederend ervaren worden. Ook een grap kan effect hebben.

Deze beleving heeft impact . Zo kan het zelfvertrouwen aangetast worden, het respect, het vermogen om adequaat te ageren, de motivatie. Bij herhaling kan het zelfs zeer ernstige gevolgen hebben. De grote vraag is “hoe ga je er mee om en wat doe je er tegen”? We hebben het dan over weerbaarheid. Met weerbaarheid wordt ondermeer bedoeld dat het voor jezelf kan opkomen. Mentale weerbaarheid is hier aan de orde.

Functionele weerbaarheid en met respect weerstand kunnen biedenHoe kan je nu op een passende manier opkomen voor jezelf. Hoe kun je met respect voor de ander je grenzen trekken. Als je weerbaar bent kun je weerstand bieden. Het gaat dan ook om vaardigheden die nodig zijn om grenzen aan te geven en voor jezelf op te komen. Welke houding neem je daarbij aan en welk gedrag vertoon je daarbij? Hoe verwoord je zaken die er toe doen en hoe behoudt je controle en regie?

 

Bij onze begeleiding gaat het o.a. om het vergroten van omgang met werkdruk en zelfvertrouwen.

Door vanuit inzicht het leren en ontwikkelen van houding en vaardigheden en het oefenen met hoog praktisch gehalte om adequaat en effectief te worden gericht op het bereiken van resultaat in datgene waar we goed in zijn.

Zowel in de individuele gesprekken als in een selectief gezelschap leert men gebruik te maken van praktische-, verbale- en non verbale- mentale technieken en methodieken om op te komen voor zichzelf waarbij in (soms nogal confronterende) situaties de grenzen aangegeven worden, emoties beheerst worden en men beter voor zichzelf kan opkomen.

De effectiviteit van onze begeleiding is groot! Door de individuele begeleiding, het vele oefenen, evalueren en het aanscherpen, wordt de weerbaarheid zowel in functionele- als private setting verhoogd ten gunste van toenemend zelfvertrouwen met andere gevolgen van dien.
Verkeer ook jij in- of herken jij – een werk situatie die onprettig aanvoelt en waarmee men niet goed weet hoe er mee om te gaan, neem dan contact op voor een vrijblijvende persoonlijke kennismaking en ga het dialoog aan voor een eerste advies.  Lees ook meer op “Voorkom burn out”   

Tags:

UA-39505741-1