Wat is competentie management?

competentiesCompetentie management is het systematisch ontwikkelen en gericht inzetten van de competenties van medewerkers om de doelstellingen van de organisatie te realiseren. Competenties zijn specifieke eigenschappen, vaardigheden en kennis.

 

Het succes van de organisatie/afdeling/team staat of valt met de competenties van de medewerkers. Competentie management verschaft uw organisatie/afdeling/team de handvatten om veranderingen te kunnen sturen en beheersen. Aan medewerkers geeft competentie management een oriëntatie op de eigen ontwikkelingsmogelijkheden.

Bij competentiemanagement gaat het om het benutten en ontwikkelen van de competenties van de leden van het team in navolging op de analyse, herkenning en het verkregen inzicht vanuit het individueel- en team ontwikkel onderzoek. Competentiemanagement dient in lijn uitgezet te worden met de strategie en doelstellingen van de organisatie/afdeling/team. Het is daarmee een middel om de organisatie en de mensen in samenhang te ontwikkelen. Het stelt de leiding in staat in de organisatie gerichter te sturen op gedrag.

Meer weten? Lees http://adsom.nl/competentie-management-en-talent-ontwikkeling/ of maak een vrijblijvende afspraak.

UA-39505741-1