TOP EMPLOYER

Vervuld  van  trots zijn wij op een van onze opdrachtgevers die dit jaar opnieuw is gecertificeerd  door het Top Employers Institute  als Top Employer 2021. Dit heeft naast een positieve uitwerking  op enkele duizenden medewerkers ook impact op klanten en relaties.

Certificering is geen kleinigheid. Er zijn grote onderwerpen aan de orde zoals Strategie, Organisatie, Cultuur, Human Resources, Diversity en Ontwikkeling. In Nederland zijn 66 werkgevers gecertificeerd als Top Employer.

De waarde van de certificering versterkt de marktpositie en komt vooral tot uiting bij werving van nieuw talent, om bij te blijven op het gebied van HR -trends, om het HR-beleid aan te passen, te verbeteren en best practices.

BIJZONDER  BEHEER

Gezien de ernst en duur van de Coronacrisis zijn er ook bedrijven die in de problemen zullen raken en harde maatregelen moeten gaan nemen. Helaas ontkomen er ook tal van kleinere ondernemingen niet aan als de overheidssteun wordt afgebouwd en wellicht zelfs eerder.

Grote banken hebben hun afdeling Bijzonder Beheer al versterkt om de verwachte druk aan te kunnen. Adviseurs op het gebied van herstructurering rekenen er op dat in de loop van dit jaar er gesaneerd moet gaan worden. Kredietverzekeraar  Atradius en Universiteit Leiden  voorzien een toename van faillissementen en een piek van bedrijven in geldnood. Wat komt er op je af als je je bedrijf met noodgrepen in de lucht moet zien te houden?

ANTICIPEREN

Het stigma van falen  weerhoudt managers vaak om erover te praten met anderen. Slechte cijfers kunnen een verlammende werking hebben. Ook voor menige bestuurder die stress ervaart blijkt vooruitzien een doolhof te worden. Opkomende gevoelens van schuld en schaamte blokkeren en de tijd werkt tegen.

Overleven draait bijna altijd om tijdig en professioneel  handelen met interim management en ontslagen. Het vertrouwde  eigen  verander-repertoire  schiet hier veelal tekort. Tijdens elke crisis blijken er bedrijven te zijn die het ondanks tegenslag en complexiteit toch redden. Niet vastklampen aan het verleden maar actief zoeken naar alternatieven verschaft nieuwe energie waarmee blokkades kunnen worden opgeruimd.

UA-39505741-1