Toetsen commerciële haalbaarheid Innovatie plannen MKB financieerbaar

MKB-ondernemers in Brabantse topsectoren kunnen de komende twee jaar subsidie krijgen voor het laten toetsen van innovaties op technische en commerciële haalbaarheid.

Bert Pauli (Economische Zaken en Bestuur) reikt de eerste subsidievoucher uit aan directeur Hendrik Jan Molenaar van WDH Hydraulics te Eersel. WDH produceert hydraulische cilinders op maat voor klanten in de bagger- en offshore industrie en verkent de mogelijkheden van duurzame, energiebesparende composiet cilinders. Molenaar: “De regeling maakt het mogelijk om onze ideeën tegen het licht te laten houden door externe experts. Dat vergroot de kans om een product te ontwikkelen waarmee we in één klap het vertrouwen kunnen winnen op de markt.”

Ondernemers actief op het gebied van (Agro) Food, High Tech Systems & Materials inclusief Automotive en Solar, Biobased Economy, Life Sciences en Medische Technologie, Maintenance en Logistiek kunnen in aanmerking voor subsidie komen de helft van de kosten van externe kennis, expertise en R&D capaciteit ter voorbereiding op een innovatieproject, tot maximaal € 10.000,- of € 20.000,- bij concreet zicht op vervolgfinanciering.

Subsidieaanvragen zijn gedurende twee jaar doorlopend in te dienen vóór de start van een innovatieproject. Wil ook jij je innovatie plan toetsen op commerciële haalbaarheid en gebruik maken van de subsidie? Neem dan contact op met Mario Kruysse

Bron: bom.nl/adsom

UA-39505741-1