Slechts één op zes banen niet geraakt door economische situatie

De nationale en internationale economische omstandigheden hebben een negatieve impact op de ontwikkeling van de carrière en loopbaanontwikkeling. Slechts 15 procent van de ondervraagden is van oordeel dat de economische situatie geen impact heeft gehad. Aldus de conclusie van een onderzoek door MonsterEu.

Maar liefst 55 procent van de arbeidspopulatie overweegt om onder invloed van de economische situatie zijn/haar carrière een nieuwe wending te geven. Daarnaast zegt 30 procent alleen te overwegen om naar een andere werkgever over te stappen wanneer ze daardoor hun carrière beter verder zouden kunnen ontwikkelen.

Opvallende trends die zich daarbij onderscheiden is het survivor syndrome (blijven zitten waar je zit ingegeven door een lastige arbeidsmarkt) en schijnloyaliteit (ingegeven door angst).

Succesvolle ondernemers kenmerken zich door het investeren in ontwikkeling van medewerkers, het achterhalen en ontwikkelen van talent mede opdat bij aantrekkende markten het verloop van talent wordt beperkt. Succesvolle werknemers nemen de regie in eigen hand en wachten niet af hoe anderen (lees werkgevers) de toekomst van de carrière bepalen.

Investeer in de toekomst en lees meer over talent development en het loopbaanbegeleiding.

UA-39505741-1