Ondernemers investeren in ontwikkeling personeel

Bijna twee derde (65%) van de ondernemers heeft in de afgelopen drie jaar geïnvesteerd in de eigen ontwikkeling door middel van een opleiding, cursus of training.

Een derde (33%) van de groep ondernemers die de afgelopen drie jaar in de eigen ontwikkeling heeft geïnvesteerd, heeft daaraan in 2011 meer dan 1.000 euro besteed. Dit varieert naar de omvang van de bedrijf. Eigenaren van (middel)grote bedrijven (vanaf 20 medewerkers) hebben vaker (60%) meer dan 1.000 euro besteed dan zzp’ers (30%). Zzp’ers hebben weer vaker minder dan 500 euro uitgegeven dan (middel)grote bedrijven. Er is dus een duidelijke samenhang tussen de omvang van het bedrijf en het beschikbare budget.

Ruim acht op de tien (84%) ondernemers die de afgelopen drie jaar een opleiding of cursus volgden, hebben vakkennis bijgespijkerd. Ruim vier op de tien (44%) hebben (ook) geïnvesteerd in het ontwikkelen van persoonlijke eigenschappen.

De grootste groep (45%) van ondernemers die een opleiding of cursus volgden besteedde gemiddeld één tot drie uur per week aan zelfontwikkeling. Voor 13% van hen kwam het aantal uren per week gemiddeld uit op vijf of meer.

Persoonlijke ontwikkeling

Bijna alle ondernemers (96%) vinden hun ontwikkeling op het gebied van vakkennis belangrijk. Ook ontwikkeling op de gebieden van persoonlijke ontwikkeling in het algemeen (86%), kennis van ondernemerschap (84%), persoonlijke groei (83%) worden door een grote meerderheid van de ondernemers als (zeer) belangrijk gezien.

Bijna twee derde (65%) van de ondernemers is van plan om (ook) in 2012 te investeren in persoonlijke ontwikkeling door het volgen van een opleiding of cursus. 46% is van plan dit te doen op vakinhoudelijk gebied, 20% op het gebied van algemene (ondernemers)vaardigheden, 18% voor hobby/plezier en 15% buiten het eigen vakgebied in verband met verbreding of een toekomstige switch.

Bron:TelegraafNieuws » Mijnbedrijf/Mrt2012

Adsom biedt maatwerk InCompany dan wel Individuele Ontwikkelings trajecten ten behoeve talent- en persoonlijke ontwikkeling. Neem contact op en vraag een kennismaking/vrijblijvende intake aan.

Tags:

UA-39505741-1