Het ontdekken en ontwikkelen van talent is van strategisch belang voor organisaties

Talent op de werkvloer blijft vaak verborgen voor het hogere management. Het probleem is vaak te wijten aan de geformaliseerde processen om talent te werven en promoten. Het ontdekken en ontwikkelen van talent is van strategisch belang voor organisaties, maar toch blijken weinig bedrijven en hun leiders zich daar volledig op te willen toespitsen. Geblokkeerd talent zal veelal daardoor elders betere kansen proberen te ontdekken.

Een gedeelte van het talent op de werkvloer en binnen de organisatie is mogelijk onvoldoende gedreven is om de carrière verder te ontwikkelen.

“Daardoor missen de betrokkenen ook vaak talentprogramma’s en opvolgingsplannen. Maar ook wordt het hele talentproces teveel geformaliseerd, waardoor te weinig gekeken wordt naar mogelijkheden bij de eigen medewerkers, die daardoor geblokkeerd dreigen te geraken.”

“Er moet dan ook worden overwogen om overdreven geformaliseerde procedures af te bouwen en opnieuw de focus te richten op een efficiënte coaching op de werkvloer, waardoor de identificatie en het engagement van talent moet kunnen worden gestimuleerd”.  De identificatie van talent dient een proactief proces te zijn dat ingebed zit in het gedrag van de organisaties. Er moeten dan ook strategieën worden ontwikkeld om de hele organisatie van dat talent-bewustzijn te doordringen.

UA-39505741-1