‘Bestrijd burn-out bij de wortels, anders heb je binnenkort een recidivist’

“” Wanneer iemand een burn-out heeft, is-ie qua energieniveau na een aantal maanden wel weer redelijk op adem gekomen om aan het werk te gaan. En toch is dat het domste wat je kunt doen….”” aldus Vakmedianet  in een interessant redactioneel stuk in PW.

Eén op de zeven Nederlanders heeft last van burn-out verschijnselen. Sterk verminderde energie, motivatie en zelfvertrouwen. Opzien tegen alledaagse werkzaamheden. Het gevoel mentaal en fysiek te zijn ‘opgebrand’.

Belangrijk is het om in eerste instantie goed rust te nemen om e.e.a. qua “ritme” en verhoudingen weer op orde te krijgen. Echter i.t.t. wat er in de praktijk veel gebeurt, heeft het weinig zin om eindeloos thuis te blijven. Immers ligt de oorzaak van burn out vooral vaak op het  werk en dat moet opgelost worden.

Burn-out bij de wortel aanpakken aldus PW hetgeen Adsom vanuit de praktijk kan beamen.

 

Het devies (en aanpak) van Adsom is dan ook om zo snel mogelijk te beginnen met het aanpakken van de oorzaak. Het probleem moet bij de wortel aangepakt worden. Doet men dit immers niet of in onvoldoende mate dan zal de kans tot terugval, ongeacht de termijn van afwezigheid en rust pakken, zeer groot zijn.

Herkenbaar en behoefte een reflectie? Neem vooral contact voor een vrijblijvend gesprek.

Lees ook:

Burn out of Evenwichtige Balans Werk Prive: Tijd voor verandering 

Tags:

UA-39505741-1