ORGANISATIE MET VROUW IN DE TOP SCOORT

Het loont om meer vrouwen aan te stellen in de top van bedrijven. Onze ervaring leert dat er betere beslissingen worden genomen als de groep in de directie en aan de bestuurstafel diverser is. Jaarlijks toetsen wij onze visie en resultaten van onze opdrachtgevers met 20% vrouwen in leidinggevende posities o.a. aan de opgave van vermogens-beheerder UBS. Ook het ministerie van Defensie Staf Commando Luchtstrijdkrachten geeft actueel signaal af door een vrouw op de hoogste positie te zetten van Defensie Cyber Commando.

Betere  beslissingen leiden tot hogere bedrijfsresultaten en voor de beurskoers kunnen ook beleggers hiervan profiteren. 2% plus in het UBS beleggingsfonds is altijd beter dan de AEX index die op min 6% staat.

Innovatief en wendbaar.

Dienend leiderschap ligt aan de basis van innovatieve organisaties. Dit besef verdient en rechtvaardigt steun bij het beoordelen en het maken van keuzes voor een nieuwe koers met meer diversity en met vrouwen in de top. De sectoren industrie, bouw, transport  en financiële dienstverlening liggen nog wel achter bij de sectoren zorg, welzijn en onderwijs waar meer vrouwen werken en tot de beste verdieners zijn gaan behoren. Deze vrouwen werken wel gemiddeld meer dan 40 uur full time  per week.

Koers.

Het voor ons liggende tijdperk stelt nieuwe eisen aan leiderschap  met lef, aan managers en teamleden die goed kunnen reageren op de huidige maatschappij en de technologische veranderingen. Het beleggingsfonds UBS is  gebaseerd op een ranglijst van diversiteits-organisatie Equileap. Daar staan al 200 bedrijven op die de belangen van vrouwelijke medewerkers bevorderen. Dichtbij scoren Unilever en KPN. Philips, Aegon en DSM staan ook op de lijst.

Mogelijk wilt u voor een nieuwe koers een incompany traject met Adsom overwegen. Tenslotte is klaarstomen voor nieuwe vormen van leiderschap heel actueel. Om wendbaar op de markt te reageren legt u ook steeds meer verantwoordelijkheid neer bij de werknemers zelf.

Wellicht ontstaan er nieuwe oplossingen voor oude knelpunten. Waar de groeiende complexiteit in organisaties  om nieuwe benaderingen vraagt kan een oriënterend gesprek  verhelderen.

Tags:

UA-39505741-1