FAQ veel gestelde vragen

Vragen & antwoorden: klik op de vraag en het antwoord verschijnt.

Ik ben werkgever, kan ik Adsom inschakelen om een werknemer te herplaatsen?
Ja, met een Individueel Ontwikkelassessment wordt zichtbaar met welke functies de persoonlijke competenties van uw medewerker het best tot hun recht komen.

 

Ik werk in het middenkader en wil hogerop. Kunnen jullie verder helpen?
Wij onderscheiden hierbij staf- en lijnfuncties. Wij kunnen helpen bij de keuzes die moeten worden gemaakt op grond van onderzoek en aansluitend coaching gericht op competentieontwikkeling.

 

Ik ben al 53, ik raak mijn baan kwijt, kunnen jullie mij verder helpen?
Externe loopbaanbegeleiding is wenselijk, daarbij komt in beeld waar uw kracht zit. Beheren of ontwikkelen? Wij ondersteunen de koers en ontwikkeling bij het vinden van een passende functie elders die voldoening geeft. Als u zich echt weet te profileren speelt uw leeftijd geen rol

 

Als directeur ben ik uitgekeken op wat ik doe, ik zoek een nieuwe uitdaging. Hoe helpt Adsom mij verder?
Mogelijk bent u nu toe  aan een traject zelfrealisatie waarbij uw eigen onderneming in beeld komt. Wij ondersteunen u bij uw SWOT-zelfonderzoek en het uitzetten van een passende koers.

 

Onze afdeling gaat sluiten. Ik ben 58. Kan ik met outplacement nog aan een nieuwe baan komen op gelijkwaardig niveau?
Met outplacement begeleiden wij met een z.g. ‘open einde ‘ traject. Na een positieve intake blijft u gebruik maken van onze ondersteuning tot u elders een passende benoeming heeft gekregen.

 

Ik heb langere tijd in het buitenland gewerkt. Ik wil in Nederland weer aan de slag, dat blijkt moeilijk onder meer vanwege mijn salarisverwachtingen. Kan Adsom mij helpen?
Raadzaam is het uitgavepatroon niet af te stemmen op de top van het inkomen. Risicobeheersing is zeker ook een element bij de sollicitatie en daarbij het vinden van een compromis dat  beide partijen vertrouwen geeft.

 

Ik ben in het onderwijs vastgelopen en krijg de mogelijkheid via outplacement elders aan de slag te gaan. Ik denk aan de zorgsector. Welke ervaring hebben jullie?
Een cross over is absoluut geen uitzondering meer. Verschillende inzichten en  methodieken ontwikkeld in uiteenlopende  takken van dienstverlening, in de industrie  en/of de publieke sector kunnen wederzijds bevruchtend werken en dat wordt dagelijks bewezen.

 

Wegens reorganisatie stoppen wij een deel van onze activiteiten. Als P&O-er ontvang ik graag informatie over outplacement voor enkele medewerkers in het hogere echelon. Heeft u die?
Counseling en outplacement behoort tot de vijf domeinen van Adsom met een hoge succes ratio. Met verwijzing naar onze site bespreken wij graag onze ervaringen op de werkvloer.

 

Mijn functie wordt opgeheven en ik denk er al langer over voor mijzelf te beginnen. Kan Adsom mij met outplacement het nodige bieden? Heeft u ook een ondernemerstest?
Ondernemen is in en met outplacement krijgt u een uitgelezen kans om een specifieke ondernemerstest te doen. Wij kunnen in het kader van outplacement specifiek koersen op de verschillende mogelijkheden voor uzelf te starten.

 

In welke branches bent u ingevoerd? Ik wil in de publieke sector blijven werken, mogelijk als interimbestuurder. Hoe lang duurt de begeleiding, welke garanties geeft u?
Adsom werkt voor de publieke sector en is sinds 1982 ingevoerd in de industrie en zakelijke dienstverlening. Wij zijn een onafhankelijk adviesbureau, sterk in change management, project- en programma management. Onze expertise omvat voorts interim, recruitering, counseling en outplacement en trainingen. Er is veel beweging in de top van  organisaties en instellingen , reden waarom men regelmatig  bij Adsom aanklopt met vraag om een interim bestuurder.

 

Het vertrouwen in mijn werkgever is weggevallen. Ik zou graag een outplacement krijgen. Wat zijn de kosten van externe loopbaanbegeleiding?
De kosten van outplacement zijn marktconform. Wij bieden wel meer omdat u wordt ondersteund tot en met het vinden van een nieuwe passende functie. Onze begeleiding met een z.g. open eind vormt uw garantie tot succes.

 

Het vertrouwen in mijn werkgever is weggevallen. Ik zou graag een outplacement krijgen. Wat zijn de kosten van externe loopbaanbegeleiding?
De kosten van outplacement zijn marktconform. Wij bieden wel meer omdat u wordt ondersteund tot en met het vinden van een nieuwe passende functie. Onze begeleiding met een z.g. open eind vormt uw garantie tot succes.

 

Waarom zou ik gebruik moeten van maken van een assesement of coaching?
Het gaat om het verkrijgen van zelfinzicht: wat zijn mijn succesfactoren en waar liggen de faalrisico’s. Hoe ga je om met je talent en hoe kan je dat verder ontwikkelen. Je investeert in jezelf en je toekomst. Onze begeleiding met een z.g. open eind vormt je garantie tot succes.

 

Ik heb nog een aantal andere vragen.Tot wie kan ik mij richten voor de antwoorden?
Ga naar het contact formulier en formuleer uw vraag in de tekstbox of stuur een email. Wij zullen zorgvuldig uw vraag binnen afzienbare tijd beantwoorden

 

Ik zou graag een informatief gesprek hebben. Worden hiervoor kosten berekend?
Neen, voor een informatief intake gesprek worden geen kosten berekend.

 

 

UA-39505741-1