PROJECTEN EN COMPETENTIES

De vakanties lopen ten einde en ervaart menig manager stress. Waar begin je aan terug op het werk met toenemende  inflatie en waar de kans op recessie toeneemt.  Een  negatieve economische groeiverwachting  en onvervulde vacatures verstoren de stemming maar vragen wel om een stevige aanpak.

Voor wie al eerder met strategisch management lange termijn doelen heeft gesteld  en ook uitgevoerd kan met project- en competentiemanagement gecontroleerd vooruit.  Je weet en definieert wat de belangrijkste taken en werkzaamheden zijn. Die zijn immers al vastgesteld in de begroting die vorig najaar is aangenomen. Met de middelen uit het budget die beschikbaar zijn  en mogelijk bijgestelde plannen, altijd gericht op het behalen van strategische doelen. De koers stond al vast,  je hebt de verbindende kwaliteiten en  de komende maanden  gaat het om vertrouwen in de uitgewerkte scenario’s.

You  can’t live with them, you can’t live without them. Deze uitspraak is het eerst toegeschreven aan Erasmus die doelde op vrouwen maar nadien van toepassing  op andere puzzels en hier gerelateerd aan projecten en  competenties van het management.

Dit onderwerp mag dan vooral gaan over de strategie met inzicht in een aanpak van projecten, je leert het begrijpen en beheersen door aan te pakken want er zijn  binnen elke organisatie altijd wel leer-remmende  opvattingen en spanningen door  externe gebeurtenissen die de aanpak kunnen ontregelen.

ONDERNEMENDE  MANAGER

Waardeer intellectuele bescheidenheid. Leken  spreken op radio, tv en online  doorgaans met meer zekerheid  over actuele kwesties dan kenniswerkers. Elke avond zijn er wel babbelprogramma’s waar helaas een director business & product development  of een pragmatische business CFO ontbreekt.  Realiseer je dat twijfel en nuance  vaak kenmerken zijn van  ervaring en expertise. Hoe meer je weet  hoe beter je ook weet wat je niet weet.

Volledigheid is er nooit dus moet je besluitvaardig zijn. ”Die leap of faith”, je kunt het lef noemen, is  karakteristiek voor leiderschap. Een voorbeeld is/was Gorbatsjov, een pragmatisch doener met voortschrijdend inzicht een man met grote moed en verantwoordelijkheidsgevoel.

Spiegeling over dit thema? Neem contact op voor een vrijblijvend overleg!

UA-39505741-1