Groeiambitie

Aan de vooravond van 2020 is het tijd voor de nieuwe begroting, nieuwe voornemens en plannen, jouw strategisch ontwerp van de toekomst met die ene kernvraag waar je over vijf jaar wilt staan met de organisatie. En vooral hoe je wilt groeien. Zo wordt 2020 op grond van jouw persoonlijk zakelijk statuut een bijzonder jaar.

Bij Adsom vinden we een combinatie van bedrijfskundig inzicht en persoonlijke ontwikkeling essentieel om een goede leider te zijn. Weet je te sturen op cruciale zaken als cijfers en strategie, beschik je over de juiste managementvaardigheden en weet je ook om te gaan met jezelf en anderen? Dan kunnen jij en de organisatie in 2020 vooruit.

DRIE  BRONNEN.   

Leidinggeven is een actief begrip. Je neemt de verantwoordelijkheid om te weten, te kunnen en te doen wat op dat moment nodig is voor jouw bedrijf.  Je moet kunnen putten uit drie bronnen: vakinhoudelijk , management-kennis en persoonlijk leiderschap. Hoe belangrijk elke bron is en hoe goed je erin moet zijn kan verschillen per organisatie maar een goed leider heeft van alle drie de basis in huis en weet hier ook makkelijk tussen te schakelen.

PERSOONLIJK LEIDERSCHAP.

Wordt je de leider die jij zelf zou volgen? Persoonlijk leiderschap ontwikkel je vooral met oefening in- en feedback uit de praktijk. Je moet kunnen omgaan met onzekerheid. Je kunt niet alles weten, zeker niet op strategisch niveau. Maar ook in dit soort situaties moet je besluiten kunnen nemen en er naar handelen. Dat is wat leiderschap vraagt.

ADSOM

Ondersteunt en begeleidt al ruim 30 jaar professionals met het ontwikkelen van managementvaardigheden. Zowel individueel als in klein collectief. Verzorgt al ruim 30 jaar workshops, trainingen en vormingsbijeenkomsten, waarin leiderschapsvaardigheden worden ontwikkeld en geoefend  die nodig zijn om organisaties te leiden.

Aandacht, ambitie en synergie zijn onze kernwaarden. Wij bieden reflectie voor leiders die impact hebben op hun mensen, organisatie en maatschappij.

UA-39505741-1