WIE BIJLEERT HEEFT WERK

Onze geschiedenis telt andere banen dan nu. Twee derde werkgelegenheid  in landbouw en industrie is nu nog maar tien procent. Wie in de toekomst kijkt ziet ook dat bestaande banen van karakter veranderen. De OESO, een denktank en samenwerkingsclub van rijke industrielanden becijferde recentelijk dat ruim tien procent van de Nederlandse banen zelfs groot gevaar loopt om te verdwijnen door automatisering.

Invloed technologie

De coronapandemie kan die technologie zelfs versnellen en is al te zien in o.a. de detailhandel. Door florerende webshops groeit de vraag naar ict’ers, logistiek medewerkers en pakketdiensten. Dus minder medewerkers in een winkelstraat.

Er ontstaan nieuwe banen rond algoritmes en de energietransities. Maar dan moeten werkenden het tempo van die veranderingen wel kunnen bijbenen. Competenties hebben continu een update nodig. Zo moet een automonteur nu veel meer van elektrotechniek weten dan tien jaar geleden.

Loopbanen duren langer

Vroegpensioenregelingen zijn afgeschaft. Non challange en gelatenheid die we vertonen is ronduit gevaarlijk en bedreigend voor wat je nu denkt te hebben aan baanzekerheid.

Veel functionarissen zullen hun kennis en vaardigheden zien  verouderen en staan voor een keuze: bijleren of afvloeien  in een uitkeringsregeling omdat geen werkgever ze meer wil.

De missie van Adsom is meedenken over de kansen van menselijke groei en ontwikkeling waarbij je het volledig potentieel uit jezelf haalt. Onderzoek brengt dat onbenut potentieel aan het licht. Met de beste versie van jezelf kunnen we aan de slag.

De inhoud van Adsom coaching is geheel geijkt op de huidige prikkel- en stressvolle wereld waarin nieuwe vaardigheden moeten worden ontwikkeld om je doelen te bereiken.

Wendbaarheid en veerkracht.

Beter kunnen communiceren, stressbestendiger zijn, over meer mensenkennis beschikken dan een paar decennia geleden zijn een must geworden. Naarmate robots en algoritmes meer routinematig taken uitvoeren zijn naast vakbeheersing, persoonlijke competenties essentieel.  

Wilt u weten wat dit voor u betekent ? Maak een kennismaking afspraak.

UA-39505741-1