WERVING IN 2023

Juiste mensen werven in 2023 blijkt moeilijk in de steeds intensievere strijd om talent. Je komt als  werkgever vast te zitten door je oude werkwijze die nu niet meer werkt. Hoe zit dat ? De vaardigheidskloof is vergroot, concurrentie om talent wordt harder, salarisverwachtingen stijgen, de werkgever moet een groter scala aan oplossingen bieden. Tegenover 100 kandidaten staan nu 123 vacatures.

HR STRATEGIE
In principe kost het minder een werknemer te behouden dan een nieuwe te werven. Door een frequente werknemers-feedback  presenteer je kansen in het bedrijf. Laat zien dat je betere  werkplekken ontwikkelt. Investeringen in trainingen en ontwikkeling is te prefereren voordat  je aan werving gaat beginnen. Een vaardigheden database opzetten  hoort bij de huidige HR strategie.

NORMEN EN WAARDEN

Kandidaten willen in 2023 meer weten  over de inspanningen op het gebied van diversiteit en  inclusie. Vooral meer flexibiliteit in waar en wanneer te werken. Werknemers verwachten op de werkplek een goede waarde-propositie voor hun geestelijke gezondheid en veiligheid.

CROSS-CHANNEL

Om talent aan te trekken moeten in onze  visie alle kanalen worden gebruikt om verbindingen te creëren. Online, offline en persoonlijk. De functie, cultuur en waarden moeten op een boeiende  proactieve manier naar voren komen. In de cross-channel benadering van Adsom is er dan ook de aktieve persoonlijke benadering voor passende invulling van vacatures in de verschillende  echelons.

Snelle reacties getuigen  van daadkracht, laten  zien dat je snel denkt, de tijd van de kandidaat respecteert.

Bron Peter Boerman

Als een kandidaat eenmaal heeft besloten te vertrekken, is het vaak een kwestie van tijd voordat hij  de volgende stap zet. Bent u dan in beeld? Het aantonen van de waarden en cultuur van uw bedrijf waardoor mensen worden aangetrokken  vormen de grootste uitdagingen van deze tijd. Zo is migratie niet goed of slecht maar noodzaak voor vergrijzende  arbeidsmarkten. Daar moet je nu echt klaar voor zijn. Het bedrijf krijgt geen tweede kans voor een eerste indruk.

Interesse in pro-aktief werven en talent houden? Bel voor een informatief gesprek.

UA-39505741-1