VALKUILEN HYBRIDE TIJDPERK

De afgelopen maanden werden we overspoeld met uitnodigingen voor webinars en lunchlezingen waar experts uitleggen hoe je het moet gaan doen. De resultaten laten zien hoe ervaringen met thuiswerken uit elkaar lopen. Duidelijk wordt dat managers zich veel zorgen maken.

Acht op tien leidinggevenden maken zich zorgen om de fysieke en mentale gezondheid van hun medewerkers. Het is moeilijk werk en privé te scheiden. Zorgwekkend is dat 40 % van de uitval het gevolg is van psychische klachten.  80% ziet een burn-out niet aankomen maar herkent achteraf vaak wel de signalen. Veelvoorkomende signalen zijn  vermoeidheid, zich terugtrekken, geen overzicht.

TWIJFELS

Digitaal vergaderen, de meest prominente verandering heeft veelal een  negatieve impact op het werkplezier. Motivatieproblemen komen bij 15% van de medewerkers  voor. Een kwart voelt zich geen deel meer van de organisatie. Thuiswerken zorgt voor langdurige stress, dat kun je linken aan geen afstand kunnen nemen van werk, de onzekerheid die de toekomst brengt, het missen van sociale binding, dit zijn risico-indicatoren.

DOE DE TEST

Adsom helpt met gericht onderzoek om signalen van stress eerder te  herkennen zodat er actie op kan worden ondernomen. Onze diagnostiek kan helpen bij het voorkomen van uitval.

Aanpassingsproblemen, onvoldoende productiviteit, werk-gerelateerde incompetentie, frustraties en  conflicten komen tijdig in beeld. 

Het omgaan met complexe planning, dat samenhangt  met het hybride tijdperk verlangt veel van de organisatie en het gaat nooit helemaal goed en is het niet eens nodig hybride perfect te doen omdat  je dan alle gras voor de voeten van anderen wegmaait die ook willen sturen, het recht hebben daar keuzes in te maken die mogelijk anders kunnen uitpakken.

COMPLEXITEIT ALLEDAAGS

Hoe bijzonder is dit hybride tijdperk? We doen veel dat tegen alle regels is. We leggen de verantwoordelijkheid voor de besluitvorming misschien in het midden en niet alleen bij het management. Toch slaat dan mogelijk de angst van de organisatie om het hart, want wie heeft het kaatste woord ?

OPEN HUIS.                                                                                                 

Praat mee over de nieuwe werk-privébalans. Op 30 september van 10.00 tot 12.00 uur organiseert Adsom open huis . Zo wordt duidelijk dat een juiste invulling van hybride werken nog een grote uitdaging wordt.

Gaarne uw gratis aanmelding tijdig en voor  25 september a.s. via info@adsom.nl  met vermelding  “Hybride werken”.

Bert van den Bogaard

Managing Partner Adsom

Bruistensingel 226
5232 AD ‘s-HertogenboschT 073 689 05 09     M 06 130 23 811
F 073 614 65 85E info@adsom.nl

UA-39505741-1