Nieuw licht, 2016 en 2020!

Wachtend op het licht van Kerst, vechten we tegen de misleiding dat fabrikanten  sjoemelen met wattages of uitstoot, is er spijt en deemoed over de “Teevendeal”, dat zakendoen in China altijd een prijs heeft, dat ook Michel Platini nu de genadeklap wacht, Shell na inlijving BG meer dan 10.000 banen schrapt, dat Arcadis onderwerp is van corruptieonderzoek, V&D op rand van faillissement staat.

 
Onze laatste beschouwingen over het failliete Imtech betreffen de boetebesluiten van het AFM voor de ex-bestuurders, waarbij voor de bouw van het Poolse pretpark, de financiële risico’s niet waren vermeld in de stukken. Imtech had voor publicatie al een vooruitbetaling moeten hebben van € 150.miljoen. De deadline voor de betaling was verstreken, maar dit bedrag was al in de boeken verwerkt maar nooit ontvangen. Voor dat het licht dooft is er de pijn voor de beleggers die hun verwachtingen in rook zagen opgaan.

 
En dan is er toch opeens het oranje-zilver: van handbalsters tot handbalsterren, en Guus Hiddink de redder van Chelsea en crowdfunding met een missie. Geld lenen daar waar het de meeste impact heeft, duizend beleggers die via Lendahand geld aan 500 projecten, aan ondernemers in opkomende landen beschikbaar stellen en de juryprijs voor mesokredieten binnenhaalde. En het klimaatakkoord met het definitieve eind aan de fossiele economie.

 
In het licht van Kerst en 2020 gaat onze aandacht voor onze bedrijven en de werkgelegenheid vooral uit naar de toekomstige kansen en bedreigingen vanuit de omgeving. Strategie ontwerpen is en blijft een van de lastigste taken van elke manager vanwege het tactisch en efficiënt gebruik dat een manager moet maken van de middelen die hij/zij tot zijn/haar beschikking heeft.

 
Elke vorm van inspiratie, een concept, een denkkader, een inspirerend voorbeeld, is van harte welkom. In dit licht mag u ook in het nieuwe jaar op de steun van Adsom rekenen.

Wensen 2016!

 

Tags:

UA-39505741-1