Coaching en de “klik”

Vaak horen we in onze coachingspraktijk opmerkingen over de welbekende klik tussen coach en (potentiële) client. Maar hoe definiëren we nou die “klik”? Zeker als het gaat om individuele en persoonlijke maatwerk begeleiding!

Is het een gevoelskwestie? Gaat het om het vertrouwen in de professionaliteit van het bureau of coach? Of om de verwachtingen die geschept worden? Of dat het ’t beoogde resultaat gegarandeerd wordt? De looptijd en/of nazorg? En zo kunnen we nog wel even doorgaan?

Uiteraard hangen alle elementen met elkaar samen. Het is niet of het één of het ander maar laat duidelijk zijn dat de “klik wordt door gevoed door zowel emotieve argumenten als rationele overwegingen. Uiteraard is deskundigheid key factor en is het uiteindelijk het resultaat wat telt!!!!

Coaching, training, het zijn geen kant en klare producten/diensten…het zijn diffuse container begrippen geworden die te pas en te onpas gebruikt worden!! Zorgvuldigheid is een eerste vereiste als het gaat om het talent en de ambitie van clienten en het proces om focus aan te brengen en (haalbare) doelen te realiseren.

Gratis adviesgesprek?

Wilt u meer weten? Neem dan contact met ons op en maak gebruik van de mogelijkheid tot een gratis kennismaking en adviesgesprek.

UA-39505741-1