Aftrekbaarheid investeringskosten in loopbaanbegeleiding en outplacement

Bij ADSOM begeleiden wij professionals die verder willen in hun loopbaan of ondersteuning nodig hebben bij het verwerven van nieuw werk (bijv. met oog op- of na- ontslag). Sinds 1982 is het ons vak om organisaties en mensen te faciliteren bij het verkrijgen van inzicht in hun talenten, drijfveren, beroepsinteresse en potentieel. Dit inzicht vertalen we op concrete wijze naar loopbaanwensen-, mogelijkheden en doelstellingen.

Daarbij wordt ook veel aandacht besteed aan de praktisch voorbereiding. Hierbij maken we gebruik van de nieuwste technieken en methodes in ons vakgebied. Onze aanpak is nuchter, praktisch en inspirerend met een realistische kijk op persoonlijke omstandigheden en de mogelijkheden binnen de huidige EN toekomstige arbeidsmarkt.

InvestInvesteren in je eigen toekomst geeft je regie!

Werknemers en professionals nemen steeds vaker het initiatief tot investeren in de eigen toekomst. Hoewel werkgevers terughoudender zijn komt de ficus de particulier daarin tegemoet. Het criterium voor de belastingdienst is dat datgene wat men wilt aftrekken als kostenpost verband moet houden met inkomensverwerving, professionele ontwikkeling en/of verbetering van je positie op de arbeidsmarkt.

Als particulier, werkgever en ondernemer kun je de kosten voor loopbaanadvies en outplacement aftrekken van de belasting (incl. BTW), als er sprake is van het volgen van een leertraject bij ADSOM.
Van de kosten die je opvoert, kun je een deel terugkrijgen uit je inkomstenbelasting.


Is alles aftrekbaar?
Er is een drempel van minimaal € 250,- inclusief BTW. Het programma voor loopbaanbegeleiding of outplacement is aftrekbaar, maar de reiskosten niet. Eventuele kosten voor overnachting en catering zijn ook niet aftrekbaar. Verder is er een maximum van € 15.000,-. Vanzelfsprekend heb je wel een officiële nota nodig.


Toelichting Belastingdienst
Voor meer informatie over studiekosten en leertrajecten aftrek, neem contact op met de belastingdienst of klik hier voor de website van de Belastingdienst.

Meer weten over de individuele maatwerk begeleiding en de programma’s bij ADSOM? Maak dan nu een vrijblijvende oriëntatie afspraak.

 

 

Tags:

UA-39505741-1